Van Ginkel is klaar voor volgende stap in zijn carrière

Marco van Ginkel arriveerde zondag na een lange vlucht op Singapore, waar Stoke City zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. De huurling van Chelsea staat te popelen om aan de slag te gaan bij The Potters

De 22-jarige aanvallende middenvelder kreeg zaterdag groen licht van de Londenaren om zich bij de selectie van Stoke City-trainer Mark Hughes te voegen. ‘Het was een lange vlucht, maar het was het waard omdat ik nu hier ben als speler van Stoke City en mijn nieuwe teamgenoten heb ontmoet. Ze waren echt aardig’, zei van Ginkel bij aankomst in Singapore.

Vertrouwen

Van Ginkel hoopt de stijgende lijn van het afgelopen seizoen door te kunnen zetten in de Premier League. ‘Door de blessure die ik opliep na twee duels heb ik een moeilijke tijd gehad bij Chelsea. Maar ik kon afgelopen seizoen naar AC Milan en kon daar ook veel wedstrijden spelen. Ik ben het seizoen sterk geëindigd en dat geeft mij vertrouwen. De volgende stap is spelen in de Premier League, de grootste competitie ter wereld’, aldus de Nederlander.

De tweevoudig international van het Nederlands elftal is duidelijk over zijn ambities. ‘Ik wil belangrijk zijn voor het team, hopelijk fit blijven en veel wedstrijden spelen. Dat is mijn doel’, laat Van Ginkel weten.

Praat Mee!