Update | PSV legt Pröpper voor vier jaar vast

Door het vertrek van Georginio Wijnaldum ligt de weg naar PSV wagenwijd open voor Davy Pröpper. De eenmalig international is de beoogde opvolger van de naar Newcastle United vertrokken middenvelder en zou binnen enkele dagen weleens de overstap kunnen maken naar PSV. De Eindhovenaren hebben zich zondagmiddag namelijk officieel bij Vitesse gemeld, zo laat Voetbal International weten.

Marcel Brands, technisch directeur van de Brabanders, hoopt snel een akkoord te bereiken over een transfersom, zodat Pröpper nog tijdens het trainingskamp in Evian kan aansluiten bij de selectie van trainer Phillip Cocu. De 44-jarige hoofdcoach zit niet al te breed in zijn middenvelders, doordat naast Wijnaldum ook Oscar Hiljemark het trainingskamp voortijdig verliet. De Zweedse middenvelder reisde af naar Italië om zijn transfer naar Palermo af te ronden.

Vitesse wil ongeveer vijf miljoen euro hebben voor Pröpper, die op 5 juni zijn Oranje-debuut maakte in de verloren oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten (4-3). PSV brengt vandaag of morgen een eerste bod uit op de 23-jarige Arnhemmer.

Update 13 juli 08.16 uur

PSV en Vitesse zijn razendsnel tot een akkoord gekomen over de transfer van Davy Pröpper. Dat heeft Thijs Slegers, perschef van de landskampioen, bevestigd op Twitter. De Eindhovenaren meldden zich zondagmiddag pas bij Vitesse.

Pröpper keert maandag terug naar Nederland om zelf ook tot een akkoord te komen met PSV. De Oranje-international tekent volgens Voetbal International een meerjarig contract bij de 22-voudig kampioen. Eerder sprak Marcel Brands nog tegen dat hij overeenstemming had bereikt met Vitesse. ‘Zover is het nog niet’, zei de technisch directeur tegen FOX Sports over een ophanden zijnde transfer van Pröpper. ‘Morgen (maandag, red.) hoop ik meer te weten.’

Update 13 juli 23.06 uur

Davy Pröpper heeft een persoonlijk akkoord bereikt met PSV over een vierjarig contract. Eerder kwam Vitesse er al uit met de Eindhovenaren, die volgens Voetbal International 4,5 miljoen euro betalen voor de rechtsbenige middenvelder.

‘Het is hartstikke mooi dat het vandaag rond is gekomen’, zegt Pröpper op de website van PSV. ‘Dit is een mooie uitdaging en een stap omhoog voor mij. Omdat ik een tijdje vakantie heb gehad, heb ik heel veel zin om het veld weer op te gaan. Ik kijk enorm uit naar spelen in de Champions League, maar dat gaf zeker niet de doorslag in mijn keuze voor PSV. Dit is gewoon een prachtige club.’

Praat Mee!