Fraser doet mobieltjes in de ban bij ADO Den Haag

ADO Den Haag-trainer Henk Fräser ergert zich groen en geel aan het mobiele telefoongebruik van zijn selectie. De oud-voetballer van Feyenoord vindt dat het tijd is voor maatregelen.

‘Mobieltjes bij het eten, ik wil ze niet meer zien’, zegt Fräser tegen het Algemeen Dagblad. ‘We gaan een paar goede doelen zoeken voor de boetes die daar op staan. Ik wil het gewoon niet hebben. Ik word ook strontziek van al die koptelefoons met ieder zijn eigen muziek. Iedereen leeft maar in zijn eigen wereld, maar ik ga voor het groepsgevoel. Wij moeten meer met elkaar gaan praten.’

Speltechnisch heeft Fräser ook het nodige aan te merken op zijn spelers. ‘Een aantal jongens speelt veel te zuinig. ‘Maar trainer’, hoor ik dan, ‘ik ben toch een voetballer?’ Zeg ik: kijk dan eens naar de grote jongens in het topvoetbal. De Messi’s, zo’n Christian Eriksen, ze maken de meeste kilometers’, aldus de 49-jarige hoofdtrainer.

‘Ik neem graag Jari Litmanen als voorbeeld, één van de mooiste voetballers tegen wie ik heb gespeeld. Hij was voor in de ‘zestien’ te vinden om gevaar te stichten, en even later stond hij alweer achter om te ondersteunen. Zijn ze bij ADO beter dan Litmanen was?’, zet Fräser zijn vraagtekens bij de inzet van zijn ploeg.

Praat Mee!