‘Cillessen ziet transfer naar United in duigen vallen’

De keeperscarrousel begint langzaamaan op gang te komen. Jasper Cillessen zal daarin geen hoofdrol vertolken, zo schrijven Engelse en Spaanse media. De doelman van Ajax en het Nederlands elftal stond lange tijd bovenaan het lijstje van Manchester United, maar de Engelse clubleiding is inmiddels overgeschakeld op Jan Oblak van Atlético Madrid.

Aanleiding voor het aanstaande transfergeweld is het vertrek van Iker Casillas bij Real Madrid. De 34-jarige Spanjaard vervolgt zijn imposante voetballoopbaan bij FC Porto en zorgt daarmee voor een jubelstemming bij David de Gea. De Koninklijke aast al een tijdje op de sluitpost van Manchester United en wil er alles aan doen om de reservedoelman van het Spaanse nationale elftal langdurig vast te leggen. Het moment is nu daar om de daad bij het woord te voegen.

De verwachting was dat United in de zoektocht naar een opvolger voor De Gea uit zou komen bij Cillessen. De 26-jarige Nijmegenaar leek vanwege zijn eerdere samenwerking met Louis van Gaal een streepje voor te hebben bij de oud-bondscoach van het Nederlands elftal. Op de burelen van Old Trafford zijn ze echter tot de conclusie gekomen dat Oblak de meest capabele opvolger is. Het contract van de 22-jarige Sloveen is voor 45 miljoen euro af te kopen, maar Atlético zou ook met minder genoegen nemen.

Praat Mee!