Oranje onder 19 alleen bij winst op Spanje door naar halve finale EK

Voor Oranje onder 19 is het maandagavond erop of eronder. Na de overwinning op Rusland (1-0) en de nederlaag tegen regerend Europees kampioen Duitsland (1-0) moeten de mannen van bondscoach Aron Winter in de laatste groepswedstrijd winnen van Spanje. Alleen dan plaatst Nederland zich voor de halve finale op het EK onder 19.

Het voordeel van de uitgangspositie van Oranje, dat momenteel derde staat in poule B, is dat het niet op twee gedachten zal hinken. Bij een gelijkspel of verliespartij mag Nederland immers de koffers pakken. Ook Winter weet wat zijn ploeg te doen staat. ‘Het was zwaar om in de laatste minuut van Duitsland te verliezen, maar dat heeft ons moreel niet aangetast’, laat de bondscoach weten op de website van de UEFA. ‘We moeten winnen. De jongens weten dat ook. Ze zullen er staan.’

Spanje – Oranje onder 19

De allesbeslissende groepswedstrijd tegen Spanje wordt maandag live uitgezonden op Eurosport 2. Het duel wordt om 20.00 uur afgetrapt in het Griekse Veria. Onze11 houdt een liveblog bij van Spanje – Oranje onder 19. (Foto: Instagram)

Praat Mee!