Lens ondergaat medische keuring bij Sunderland

Alleen een medische keuring scheidt Jeremain Lens nog van een transfer naar Sunderland. Het Amerikaanse EPSN laat weten dat de Oranje-aanvaller vandaag (maandag) nog wordt gekeurd bij de club van manager Dick Advocaat. Dinamo Kiev en Sunderland hebben elkaar reeds gevonden in een transfersom van ongeveer twaalf miljoen euro.

Lens lijkt zodoende na twee seizoenen te worden herenigd met Advocaat. De dertigvoudig international speelde in het seizoen 2012/2013 bij PSV onder Advocaat. Met vijftien competitiedoelpunten was Lens destijds een van de belangrijke krachten in het elftal van de oud-bondscoach van Nederland, België en Rusland. Het leverde hem een transfer op naar Dinamo Kiev, waar hij eveneens op veel speelminuten mocht rekenen.

Sinds de oorlog in Oekraïne is uitgebroken, aast Lens echter al op een vertrek bij de winnaar van de dubbel. De veelzijdige aanvaller wordt op zijn wenken bediend door Sunderland, dat in het afgelopen seizoen degradatie uit de Premier League wist te voorkomen. In de voorlaatste speelronde speelde Sunderland met 0-0 gelijk bij Arsenal, waardoor de ploeg van Advocaat niet meer achterhaald kon worden door de concurrentie.

Praat Mee!