ManU haalt concurrentie voor Blind binnen

Louis van Gaal is er in geslaagd om zijn middenveld te versterken met twee toppers. Gister werd al duidelijk dat Bastian Schweinsteiger de overstap naar Manchester United zou maken en vanmiddag meldde The Red Devils dat ook Morgan Schneiderlin de selectie komt versterken. Oranje-international Daley Blind, die vorig jaar overkwam van Ajax, krijgt nu twee concurrenten erbij en zal zich voorlopig op de linksback positie moeten richten. 

Via de officiële kanalen laat Manchester United weten dat zowel Schweinsteiger als Schneiderlin vandaag hun contract hebben getekend en meteen meegaan met de selectie naar de Verenigde Staten waar Van Gaal en zijn mannen op tour gaan. Daar zal de voormalig bondscoach gaan sleutelen aan zijn ‘kampioensploeg’ voor komend seizoen.

De dertigjarige Schweinsteiger komt voor twintig miljoen euro over van Bayern Munchen, onder meer een moeizame relatie met Pep Guardiola deed hem besluiten om een nieuwe stap te maken in zijn carriere. De wereldkampioen tekent voor drie seizoenen.

Schneiderlin, die voor vier jaar heeft getekend, komt over van Southampton waar hij zeven seizoenen heeft gespeeld. Vorige zomer leek er al een transfer in de maak, maar Ronald Koemand gooide de deur dicht voor een vetrek bij the Saints. Wat er voor de 25-jarige middenvelder betaald is nog niet bekend.

Man uNited

Praat Mee!