Winter: ‘We waren dicht bij de halve finale’

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar werd maandagavond door Spanje uitgeschakeld op het EK. Oranje bleef tegen de zevenvoudig winnaar van het toernooi steken op een 1-1 gelijkspel en eindigde daardoor op doelsaldo als derde in poule B. Aron Winter reageerde na afloop van het duel teleurgesteld op de uitschakeling van zijn ploeg, maar probeerde toch vooral de positieve punten aan te stippen.

‘We waren erg dicht bij een plek in de halve finale’, zegt de bondscoach van Oranje onder 19 op de website van de KNVB. ‘Spanje was in de eerste helft de betere, maar net als in de wedstrijd tegen Duitsland kwamen we de tweede helft beter in het spel, lieten we meer van onszelf zien en had er wellicht meer in gezeten.’

Winter probeerde in het laatste kwartier van de wedstrijd de winnende treffer nog te forceren door met Gervane Kastaneer een extra aanvaller naast Pelle van Amersfoort te zetten. Met lange ballen in de zestien trachtte Oranje de Spanjaarden in problemen te brengen, maar La Roja hield zich eenvoudig staande.

Ervaring

Ondanks de uitschakeling is Winter ervan overtuigd dat zijn spelers met de opgedane ervaring weer een stap kunnen zetten in hun carrière. De 48-jarige oefenmeester had graag gezien dat ook jongens als Jari Schuurman, Calvin Verdonk en Bart Nieuwkoop (allen Feyenoord) met die ervaring op zak huiswaarts zouden keren, maar zij werden niet afgestaan door Feyenoord.

‘Al met al ben ik er van overtuigd dat de jongens belangrijke ervaring hebben opgedaan voor de rest van hun carrière, maar voor nu overheerst uiteraard de teleurstelling. We zijn immers aan dit toernooi begonnen om zo ver mogelijk te komen en te spelen voor de winst’, sluit Winter af.

Praat Mee!