Lens hoopt snel bij Sunderland te tekenen

Jeremain Lens wil liever vandaag dan morgen vertrekken uit Kiev. De aanvaller van het Nederlands elftal hecht veel waarde aan zijn familie en hoopt hen snel weg te kunnen halen uit Oekraïne, dat sinds vorig jaar in oorlog verkeert met buurland Rusland. ‘Er is hier te veel gebeurd nadat ik mijn transfer maakte van PSV’, zegt Lens in gesprek met De Telegraaf. Hij hoopt dan ook snel tot een akkoord te kunnen komen met Sunderland, dat eerder al overeenstemming bereikte met Dinamo Kiev over een transfersom van twaalf miljoen euro.

Dick Advocaat, de trainer van Sunderland, zit al langere tijd achter de dertigvoudig international aan. Hij ziet in Lens een belangrijke kracht voor zijn voorhoede in het nieuwe seizoen. De oud-speler van PSV bevestigt in gesprek met De Telegraaf dat hij aan de onderhandelingstafel heeft plaatsgenomen. ‘We zijn aan het praten. Ik wil graag naar Engeland, de competitie daar heb ik altijd mooi gevonden’, aldus Lens.

Wanneer de transfer van Lens spoedig wordt afgerond, stapt hij meteen op het vliegtuig naar Amerika. Daar is Sunderland begonnen aan het trainingskamp, dat eindigt in Canada. Advocaat vindt het een pittige uitdaging voor zijn spelersselectie. ‘Dit wordt een loodzware trip. We krijgen hier te maken met verschillende klimaten en verschillende tijdzones. Ik moet tegelijkertijd zorgen dat het elftal in een topconditie terugkeert naar Engeland’, vertelt de Nederlandse oefenmeester. (Foto: Instagram)

Praat Mee!