Pröpper moest wachten op Wijnaldum: ‘Dat was af en toe wel lastig’

Zondagavond kreeg Davy Pröpper eindelijk het verlossende telefoontje waar hij al een aantal weken op wachtte. PSV en Vitesse waren het eens geworden over een transfersom, nadat zijn voorganger Georginio Wijnaldum een dag eerder zijn handtekening had gezet onder een meerjarig contract bij Newcastle United.

Dat Pröpper moest wachten op zijn collega-international, wist hij al ver van tevoren. De 23-jarige Arnhemmer kreeg van PSV-trainer Phillip Cocu de toezegging dat hij de eerste keus was bij een vertrek van Wijnaldum. ‘Het was wel af en toe lastig dat ik er niks over mocht zeggen. Iedereen begon steeds over PSV, maar zo lang het niet officieel was, kon ik er niet op ingaan’, kijkt Pröpper in gesprek met De Telegraaf terug op de afgelopen weken.

Belletje van vader Pröpper

De middenvelder ging zondag gewoon mee met Vitesse op trainingskamp naar het Oostenrijkse Linz, maar bij aankomst kon hij alweer rechtsomkeert maken. ‘Ik was zondagavond net met Vitesse aangekomen in Linz voor het trainingskamp, toen ik door mijn vader werd gebeld, dat ik terug naar Nederland moest komen, omdat de clubs eruit kwamen. Gisterochtend ben ik al om 6.40 teruggevlogen en hebben we alles kunnen afronden’, aldus Pröpper.

Het verhaal van PSV sprak Pröpper meteen aan. Twijfels kende hij dan ook niet, toen hij maandag zijn handtekening zette onder een vierjarig contract. ‘Ik kreeg een goed gevoel bij PSV, omdat ze al heel snel duidelijk maakten, dat ze me graag wilden hebben. Ik heb ook een heel goed gesprek gehad met trainer Phillip Cocu, waarin hij me heeft verteld wat ik kan verwachten. Al is dat gesprek inmiddels al wel lang geleden’, zegt de enkelvoudige international.

‘Ik ben nu heel blij, maar ook heel moe. Ik ga snel slapen, want nu wacht alweer het trainingskamp van PSV in Frankrijk. Ik vind het fijn dat ik dat nog deels kan meemaken. Het is een mooie gelegenheid om m’n nieuwe ploeggenoten te leren kennen.’ (Foto: Twitter)

Praat Mee!