Update | Southampton neemt Clasie over van Feyenoord

Voor Jordy Clasie is een belangrijke dag aangebroken. Southampton en Feyenoord zijn dicht bij een akkoord over de transfer van de middenvelder en verwachten deze vandaag af te kunnen ronden. Volgens Voetbal International moeten beide clubs het alleen nog eens worden over enkele bonussen.

Als de deal op het laatste moment alsnog afketst, komen Schalke 04, AS Roma, Lazio Roma en een aantal clubs uit Spanje weer in beeld. Zij hangen op het vinkentouw voor Clasie, wiens voorkeur uitgaat naar een hereniging met Ronald Koeman. De verwachting is echter dat Southampton en Feyenoord er gewoon uitkomen.

De Rotterdammers vangen waarschijnlijk een transfersom van circa twaalf miljoen euro voor hun aanvoerder. Clasie kwam in de afgelopen vier seizoenen tot 155 optredens voor de Stadionclub, waarin hij acht doelpunten maakte.

Update 14 juli 19.26 uur

Feyenoord en Southampton hebben aan het einde van de middag een akkoord bereikt over de transfer van Jordy Clasie, zo laat Voetbal International weten. Het tot 2018 lopende contract van de middenvelder wordt voor een bedrag tussen de 10 en 12 miljoen euro afgekocht. Als Clasie ook rondkomt met Southampton, wordt hij gepresenteerd bij The Saints als de opvolger van de naar Manchester United vertrokken Morgan Schneiderlin.

Clasie wordt bij Southampton herenigd met Ronald Koeman en Graziano Pellè, die twee seizoenen geleden tegelijkertijd met de Haarlemmer onder contract stonden bij Feyenoord. Ook wordt hij ploeggenoot van Maarten Stekelenburg. De voormalige doelman van het Nederlands elftal wordt door Southampton een jaar gehuurd van Fulham. (Foto: Instagram)

Praat Mee!