Vraagprijs Werder staat transfer Elia in de weg

Het is alweer een tijdje stil rond Eljero Elia. De 28-jarige vleugelspits heeft geen toekomst meer bij Werder Bremen, maar tot een transfer is het vooralsnog ook nog niet gekomen. Veel clubs worden afgeschrikt door de vraagprijs die de Duitse club hanteert voor Elia.

De oud-speler van Juventus en FC Twente heeft nog een contract tot de zomer van 2016 en mag pas weg bij een bod van 5,5 miljoen euro. Werder is bereid om mee te denken met Elia, maar wel tot een bepaald niveau. ‘Elia transfervrij laten gaan, is absoluut geen optie! Dat wil ik niet’, benadrukt directeur Thomas Eichin in Bild.

Ludovic Obraniak zit in hetzelfde schuitje als Elia. Ook hij is op een zijspoor beland en mag bij een aannemelijk bod vertrekken. ‘De spelers zelf zijn van doorslaggevend belang. En zij zeggen niet bij de eerste de beste aanbieding die ze krijgen: ja, dat doe ik’, geeft Eichin de oorzaak voor het uitblijven van een transfer van het tweetal aan.

Southampton

Elia kwam tijdens de tweede seizoenshelft op huurbasis uit voor Southampton, dat een optie tot koop bedong op de aanvaller. De club van Ronald Koeman wenste daar echter geen gebruik te maken. The Saints zijn alleen bereid om Elia over te nemen als Werder water bij de wijn doet.

Praat Mee!