VIDEO | Van Persie op grootse wijze gepresenteerd bij Fenerbahçe

VIDEO | Robin van Persie is dinsdagmiddag, in het bijzijn van duizenden supporters, officieel gepresenteerd bij Fenerbahçe. De 98-voudig international zette in het stadion van zijn nieuwe werkgever zijn handtekening onder een driejarig contract. 

De eerste beelden van zijn presentatie, die onder andere live was te volgen via het Facebook account van Fenerbahçe, zijn inmiddels opgedoken. Van Persie was zichtbaar opgelucht met het afronden van zijn transfer. Ook de supporters konden hun geluk niet op en onthaalden de 31-jarige spits op grootse wijze. De supporters scandeerden voortdurend zijn naam en staken het nodige vuurwerk af.

Van Persie was overweldigd door de massale opkomst en beloofde in zijn eerste interview als speler van Fenerbahçe zich snel aan te passen aan de Turkse cultuur. ‘Dank voor jullie komst. Ik wil snel de Turkse taal leren en me zo snel mogelijk aanpassen aan de cultuur’, zei de aanvoerder van het Nederlands elftal tijdens de persconferentie. ‘Ik ben jullie dankbaar en ik beloof dat ik er alles aan ga doen om succes te boeken met de club. Ik wil zo snel mogelijk tot de Fenerbahçe-familie behoren. Ik hoop met jullie het kampioenschap te vieren. Als ik alleen al kijk hoe de sfeer nu is; dan moet het winnen van de titel helemaal geweldig zijn.’

Video presentatie Van Persie

Bekijk hieronder de beelden van de presentatie van Robin van Persie.

Praat Mee!