Van Persie: ‘Ik heb geen rancuneuze gevoelens jegens United’

De manier waarop Robin van Persie bij Manchester United is vertrokken, verdient zeker niet de schoonheidsprijs. Desondanks koestert de nieuwe spits van Fenerbahçe geen wrok ten opzichte van zijn voormalige werkgever.

‘Nee, ik heb geen rancuneuze gevoelens ten opzichte van Manchester United’, laat Van Persie weten aan De Telegraaf, nadat afgelopen weekend nog een merkwaardig verhaal naar buiten was gekomen over een voorval tijdens de training. Louis van Gaal zou Van Persie aan het einde van de oefensessie verboden hebben om mee te doen aan de partijvorm, waarna de geboren Rotterdammer verbijsterd voor zichzelf ging trainen.

‘Het was een situatie die ik kon zien aankomen, als ik heel eerlijk ben’, gaat Van Persie in op zijn laatste paar maanden bij United. De oud-speler van Arsenal en Feyenoord raakte eind vorig seizoen zijn basisplaats kwijt onder Van Gaal. Het bleek de aanzet tot een vertrek bij de club waarmee hij in 2013 nog de Engelse titel veroverde. Met 26 doelpunten had Van Persie destijds een groot aandeel in het succes van United.

De manier waarop de clubleiding van The Red Devils zijn transfer naar Fenerbahçe afrondde, kon hem wel bekoren. ‘Het was een zeer stijlvolle manier waarop Ed Woodward (algemeen directeur United, red.) mijn zaak heeft begeleid’.

Turks avontuur

De 31-jarige aanvaller kijkt met frisse moed vooruit op zijn avontuur in de Turkse Süper Lig. ‘Ik moet toegeven dat ik nu pas aan het idee begin te wennen dat ik de komende drie jaar in Turkije speel’, zegt Van Persie kort na zijn presentatie, waarbij enkele duizenden Fenerbahçe-supporters aanwezig waren. Hij deed tijdens de persconferentie een belofte aan de aanhang van zijn nieuwe club. ‘Ik beloof jullie een ding, ik zal alles doen wat in mijn macht ligt om Fenerbahçe aan zoveel mogelijk  trofeeën te helpen.’ (Foto: Twitter)

Praat Mee!