Update | Lens bevestigt transfer, onderhandelingen met Sunderland gestart

Jeremain Lens is woensdagochtend op het vliegtuig naar Engeland gestapt om zijn transfer naar Sunderland af te ronden. De dertigvoudig international plaatste vlak voor zijn vertrek een foto op zijn Instagram account en moet alleen zelf nog tot een akkoord zien te komen met de club van manager Dick Advocaat. Sunderland kwam eerder al tot een vergelijk met Dinamo Kiev over een transfersom van ongeveer 12,5 miljoen euro.

Volgens The Chronicle, een goed ingevoerde krant rond Sunderland, heeft de directeur van Dinamo Kiev laten weten dat de transfer van Lens ‘voor tachtig procent zeker’ is. Advocaat mag tijdens de zomerse transfermarkt vijftig miljoen euro uitgeven aan nieuwe spelers en heeft dan ook geen moeite met de vraagprijs van de Oekraïners.

Lens liet eerder deze week tegenover De Telegraaf al weten dat hij heel graag een contract wil tekenen bij Sunderland. ‘We zijn aan het praten. Ik wil graag naar Engeland, de competitie daar heb ik altijd mooi gevonden’, aldus Lens.

Update 15 juli 12.10 uur

Jeremain Lens heeft woensdag tegenover FOX Sports bevestigd dat Dinamo Kiev tot een akkoord is gekomen met Sunderland. Met de transfer is vijftien miljoen euro gemoeid, waarmee het bedrag hoger uitvalt dan in eerste instantie werd gedacht. De 27-jarige aanvaller is momenteel in Engeland om te onderhandelen over de duur en de inhoud van zijn contract alsmede een medische keuring te ondergaan.

Praat Mee!