Feyenoord vangt de absolute hoofdprijs voor Clasie

Feyenoord heeft dinsdag goede zaken gedaan. De Rotterdammers bereikten gisteren een akkoord met Southampton over de overgang van Jordy Clasie. Volgens De Telegraaf maakt de club van Ronald Koeman maar liefst vijftien miljoen euro over op de bankrekening van Feyenoord, die jarenlang in het rood stond. Maar dat lijkt nu wel verleden tijd te zijn.

Waar eerder nog werd uitgegaan van een transfersom van 10 á 12 miljoen euro, blijkt het in feite te gaan om vijftien miljoen euro. Van dat bedrag krijgt Feyenoord in elk geval meteen 13,5 miljoen euro bijgeschreven. De resterende anderhalf miljoen wordt overgemaakt zodra wordt voldaan aan een aantal voorwaarden die zijn opgenomen in de overeenkomst met Southampton.

Mogelijk brengen Feyenoord en Southampton woensdag officieel het nieuws naar buiten dat Clasie naar de Premier League verkast. De 23-jarige middenvelder vliegt vandaag naar Engeland om zijn handtekening te zetten onder een miljoenencontract bij The Saints. Clasie kan zich tot de zomer van 2019 verbinden aan The Saints, waar hij jaarlijks 2,5 miljoen euro gaat verdienen.

Praat Mee!