Berghuis op weg naar de Premier League

Een lange tijd leek het erop dat Steven Berghuis een binnenlandse transfer ging maken, maar volgens De Telegraaf is de buitenspeler hard op weg naar de Premier League. Watford zou zich met 5 miljoen euro hebben gemeld bij AZ en de kans is groot dat Berghuis snel de overstap maakt naar de promovendus.

De nieuwkomer in de Premier League zou ook al contact hebben gehad met Lex Immers van Feyenoord, maar het lijkt erop dat de onderhandelingen met Berghuis nog eerder worden afgerond. AZ zou een vraagprijs van 6 miljoen euro hebben gehanteerd, maar omdat de 23-jarige aanvaller niet aan een directe concurrent wordt verkocht nemen de Alkmaarders genoegen met minder. Naar verluidt wordt Berghuis een dezer dagen nog gepresenteerd bij The Hornets.

Eerder leek PSV de beste papieren te hebben voor de neo-international, maar door de komst van Pereiro en Lestienne is de vleugelspelers niet meer nodig. Berghuis verlaat na 98 wedstrijden de Nederlandse competitie en kwam uit voor onder meer FC Twente en VVV Venlo waarin hij 23 scoorden.

Praat Mee!