De Boer waarschuwt Newcastle: ‘Hij is niet de verlosser’

Newcastle United betaalde vorige week ruim 20 miljoen euro voor Georginio Wijnaldum en kreeg gelijk de stempel dat hij The Magpies wel eventjes naar de top ging schieten. Ronald de Boer is benieuwd hoe de international zich staande gaat houden tijdens het komende seizoen. ‘Hij is geen typische Engelse voetballer.’ 

De Boer wijst Wijnaldum aan als de grote aanjager in het kampioensjaar van de Eindhovenaren, maar is niet zeker of hij deze rol ook kan vervullen bij zijn nieuwe club. ‘Ze doen in Newcastle alsof met Wijnaldum de grote verlosser is binnengehaald. Georginio is een prima voetballer, maar geen type dat een Engelse middenmoter eventjes naar het kampioenschap loodst’, schrijft de Boer in zijn column van VI.

‘Wijnaldum is een uitstekende teamspeler, maar hij heeft bijvoorbeeld nog steeds veel kansen nodig om tot scoren te komen. Met de huidige hype in Newcastle zal het lastig worden voor Wijnaldum om aan de torenhoge verwachtingen te voldoen’, besluit de voormalig international van Oranje.

Foto: instagram

Praat Mee!