Johan Derksen gaat het theater in met muzikanten uit jaren 60

Johan Derksen gaat vanaf half september iets compleet anders doen. De vaste tafelgast van Voetbal International begint dan aan een toer langs de theaters in Nederland met zijn show Johan Derksen en de pioniers van de Nederpop. Derksen wordt daarbij vergezeld door muzikanten uit de jaren zestig.

Dat heeft overigens geen gevolgen voor zijn werkzaamheden bij RTL7, waar hij al een aantal jaren als voetbalanalist onder contract staat. Voetbal International begint in augustus aan een nieuw seizoen en gaat dan verder onder de naam Voetbal Insite. Zijn keuze om daarnaast met een theatershow Nederland door te toeren, is wel opmerkelijk te noemen. Er was namelijk eerder al sprake van dat Derksen dat van plan was, maar in de uitzendingen van Voetbal International sprak De Snor dat destijds tegen.

Het televisieprogramma Derksen on the Road, dat nooit een kijkcijferkanon werd, blijkt een voorproefje te zijn geweest voor wat nog gaat komen. Derksen is zo enthousiast geworden door de oude helden die hij mocht opzoeken voor zijn programma, dat hij met de Haagse band The Clarks, de zangers van The Golden Earrings, The Shoes, Johnny Kendall and the Heralds, The Motions en gitarist Jan de Hont van ZZ en de Maskers op tournee gaat.

Praat Mee!