Van Gaal: ‘Van Persie heeft vertrek zien aankomen’

Louis van Gaal heeft woensdagavond tijdens een persconferentie gereageerd op het vertrek van Robin van Persie naar Fenerbahçe. De Manchester United-trainer vertelde de spits vorig seizoen al dat er geen toekomst meer voor hem was weggelegd bij de club.

‘Hij wist dat na de dag waarop we hebben gegolfd’, vertelde Van Gaal, die erkend dat het een lastige beslissing was. ‘Na dat golftoernooi hebben we gesproken over zijn perspectieven bij Manchester United. Hij had het al zien aankomen. Maar elke beslissing is lastig. Om een speler aan te trekken is moeilijk, maar om hem te laten gaan ook.’

Volgens de trainer heeft Van Persie er goed aan gedaan om te kiezen voor Fenerbahçe. ‘Hij heeft een zeer goede keuze gemaakt. Toen ik bondscoach was, ben ik bij Fenerbahçe wezen kijken om Dirk Kuijt aan het werk te zien en werd ik altijd erg hartelijk ontvangen. Het zal hem daar bevallen in het warme gezelschap van de club. Ik wens hem het allerbeste. Dat heb ik hem ook al gezegd in een bericht’, zo besloot Van Gaal.

Praat Mee!