Ophef over eerlijke Van Gaal: ‘Ten eerste moet je kunnen verdedigen’

Louis van Gaal heeft opnieuw van zich laten horen tijdens een van zijn inmiddels beroemde persconferenties. Dit keer was United-speler Rafael het slachtoffer. De trainer liet met enkele uitspraken doorschemeren dat de dagen van de verdediger bij Manchester geteld zijn.

Eerder haalde Van Gaal Matteo Darmian voor achttien miljoen euro van Torino. De rechtsback moet de concurrentie aangaan met Antonio Valencia. Tijdens het persmoment kreeg de trainer de vraag waarom hij Darmian haalde, terwijl hij ook Rafael nog tot zijn beschikking heeft. ‘Matteo is een voetballer die op de eerste plaats kan verdedigen. En dat is wat een back moet doen, kunnen verdedigen’, zo luidde het directe antwoord van de trainer.

De 25-jarige Rafael kwam afgelopen seizoen slechts tien duels in acties en lijkt zodoende te mogen vertrekken. Op Twitter deed de persconferentie van Van Gaal heel wat discussie oplaaien. Toch was het merendeel van de supporters positief. ‘Dat was grappig. Meer trainers zouden persconferenties net als LvG moeten geven’, en ‘We zijn elf minuten bezig en hij heeft Valdes al de deur uitgewerkt en schoten op Rafael afgevuurd. Ik hou van LvG’, zijn enkele grepen uit de reacties.

Praat Mee!