Berghuis stelt eisen aan transfer: ‘Liep echt voor geen meter’

Volgens De Telegraaf hebben AZ en Watford overeenstemming bereikt over de transfer van Steven Berghuis naar de Premier League. De Alkmaarders zouden ongeveer zes miljoen euro vangen voor de vleugelaanvaller. Vraag is nu echter of de speler de transfer zelf wel ziet zitten.

Berghuis laat weten zeker open te staan voor een vertrek naar Watford, maar niet zonder zekerheid. ‘Voordat ik ga tekenen, wil ik eerst zeker weten of ze genoeg mogelijkheden hebben om zich te handhaven in de Premier League en wat ze precies met mij voor ogen hebben’, zo laat hij weten. Een positie als linksbuiten is bijvoorbeeld uitgesloten. ‘Bij AZ heb ik een jaar lang op die plek gespeeld en dat liep toen voor geen meter.’

Ook wil de cliënt van zaakwaarnemer Mino Raiola zich niet blind staren op het niveau van de competitie. ‘Natuurlijk is de Premier League een droom voor iedere voetballer. Ik ben dan ook gestreeld door de interesse van Watford, maar ik ga me echt niet puur en alleen om het niveau van de competitie aan die club verbinden’, aldus Berghuis, die nog in het bezit is van een tweejarig contract in Alkmaar.

Praat Mee!