PEC Zwolle aast op Europees kampioen van 2007

Royston Drenthe lijkt hard op weg naar PEC Zwolle. Het voormalig supertalent van Feyenoord hoopt snel een akkoord te bereiken over het afkopen van zijn contract bij Kayseri Erciyesspor om zo aan de slag te kunnen gaan bij de Zwollenaren. Technisch directeur Gerard Nijkamp gaf al eerder aan dat Drenthe in beeld is om de selectie van Ron Jans te versterken. 

De ex-speler van Feyenoord en Real Madrid heeft de laatste jaren meer clubs versleten dan dat hij wedstrijden heeft gespeeld en aast al geruime tijd op een terugkeer in de Eredivisie. PEC Zwolle biedt de technicus nu een kans aan voor eer herstel. ‘Drenthe is een absolute winnaar, met een enorme drive, die niks veranderd is sinds zijn tijd bij Feyenoord, Jong Oranje en Real Madrid. Wat ik eruit begreep, is dat hij het gesprek als positief heeft ervaren’, zegt technisch directeur Nijkamp in gesprek met De Telegraaf.

Sinds zijn vertrek bij Real Madrid in 2012 heeft hij gespeeld voor Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday en Kayseri Erciyesspor en kwam in 4 seizoenen tot 55 wedstrijden en 8 goals. Drenthe kwam de afgelopen jaren vaker in het nieuws vanwege zijn video’s over dat hij geen kapper kon vinden in de Kaukasus dan zijn goede prestaties in het veld. Maar nu lijkt het erop dat de linkspoot zijn naam in ere wil herstellen.

foto: Instagram

Praat Mee!