Van Persie gaat er flink op achteruit bij Fenerbahçe

Fenerbahçe rondde deze week de sensationele komst van Robin van Persie af. De nummer twee van de Turkse competitie heeft 5,5 miljoen euro moeten betalen voor de 31-jarige spits, zo bevestigt het bestuurslid Mahmut Uslu op de website van De Gele Kanaries. Van Persie, die nog een eenjarig contract had bij Manchester United, gaat er financieel overigens flink op achteruit.

De oud-speler van Arsenal en Feyenoord mag jaarlijks maximaal 5,7 miljoen euro bijschrijven op zijn gespekte spaarrekening. In Engeland streek de Nederlander ongeveer het drievoudige op. Daar tegenover staat wel dat het Turkse belastingstelsel een stuk voordeliger is dan in Engeland.

Maar ook United draait een aanzienlijk verlies op Van Persie, die drie jaar geleden voor dertig miljoen euro overkwam van Arsenal. De aanvaller van het Nederlands elftal had in zijn eerste seizoen met 26 treffers wel een heel belangrijk aandeel in de titel. In de twee daaropvolgende jaren scoorde Van Persie respectievelijk achttien en tien competitiedoelpunten voor The Red Devils.

Praat Mee!