KNVB wilde niet van Hiddink af: ‘Hij is zelf opgestapt’

Is Guus Hiddink zelf opgestapt of werd hij ontslagen door de KNVB? Het is een vraag die de gemoederen nog altijd bezighouden. Bert van Oostveen heeft dan ook besloten openheid van zaken te geven. Volgens de directeur betaald voetbal van de KNVB heeft Hiddink zelf de handdoek in de ring gegooid. Sterker nog, de bond wilde gewoon door met de 68-jarige Varssevelder.

Daags na de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (2-0) kwam voor de eerste keer het nieuws naar buiten dat Hiddink erover nadacht om zijn functie als bondscoach neer te leggen. Een rol als senior bondscoach, met Danny Blind als eindverantwoordelijke, leek een serieuze optie te zijn voor Hiddink. Van Oostveen benadrukt in gesprek met de NOS dat de KNVB dat wel zag zitten. ‘De functie van supervisor was voor ons niet onbespreekbaar. Ik doe er altijd alles aan om de mensen binnen onze organisatie te behouden. Dat is in dit geval helaas niet gelukt’, aldus de 44-jarige bestuurder.

Dat Hiddink een forse vergoeding van één miljoen euro meekreeg bij zijn vertrek, is op zijn zachts gezegd opvallend te noemen. Als wordt uitgegaan van een vrijwillig vertrek van Guus Geluk, zou de oud-bondscoach immers geen recht hebben op een ontslagvergoeding. Van Oostveen houdt zijn kaken op elkaar over de afspraken die zijn gemaakt. ‘Ik kan daar niets over zeggen. Dat hebben we zo afgesproken. Of het ons anders geld kost? Het gaat niet zozeer om geld, maar om afspraken.’

Praat Mee!