Van Persie: ‘Geen reden om arrogant te zijn’

Robin van Persie zal aankomende zomer met Oranje met gepaste bescheidenheid afreizen naar Brazilië. De aanvoerder van het Nederlands Elftal erkent dat zijn team niet te hoog van de toren kan blazen. 

‘We moeten bescheiden zijn’, zegt Van Persie dan ook in gesprek met ELF Voetbal Magazine. ‘Er is geen reden om arrogant te zijn en we moeten het gewoon iedere keer weer laten zien.’

Toch is de Oranje captain ook trots op het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal. ‘Ik heb de laatste anderhalf jaar ook heel mooie ontwikkelingen gezien. Als je individueel naar de spelers kijkt, zeker naar de nieuwe garde, dan hebben veel jongens zich uitstekend ontwikkeld. Dat vind ik mooi om te zien’, geeft Van Persie aan.

‘In de jaren zeventig is op de WK’s in Duitsland en Argentinië een standaard gezet’, vervolgt Van Persie. ‘Sindsdien zijn de verwachtingen rond Oranje altijd hooggespannen en dat zal in Brazilië niet anders zijn. We kunnen ons als het kleine NEderland al veertg meten met al die gigantisch grote voetballanden. Dat is iets om trots op te zijn’, aldus Van Persie. (Foto: Doha Stadium Plus Qatar)

Praat Mee!