Afellay zet PSV in de wachtkamer en kijkt naar andere clubs

De situatie rond Ibrahim Afellay is nog altijd onveranderd. PSV heeft de aanvallende middenvelder een contractvoorstel gedaan waarmee hij na vier seizoenen terug kan keren in Eindhoven. Afellay ging volgens het Eindhovens Dagblad tot op heden echter niet in op dat aanbod.

De Marokkaanse Nederlander hoopt met zijn transfervrije status in een later stadium van de transfermarkt aantrekkelijk te worden voor diverse buitenlandse clubs. Dat hij van zaakwaarnemer is gewisseld, bevestigt dat vermoeden des te meer. Afellay heeft de deur naar PSV niet dichtgegooid, maar het is maar zeer de vraag of de Oranje-international een terugkeer serieus zal overwegen.

Het Eindhovens Dagblad denkt dat de komst van Afellay een toegevoegde waarde zou hebben voor de selectie van Phillip Cocu. Met het vertrek van Georginio Wijnaldum is de landskampioen immers zijn aanvoerder kwijtgeraakt. Het dagblad ziet in Afellay iemand die met zijn internationale ervaring die rol in kan vullen. Op dit moment is het nog niet helemaal duidelijk wie de voortrekkersrol op zich gaat nemen bij PSV. ‘Na het vertrek van Wijnaldum, Depay en Rekik is het even zoeken in de ploeg. Spelers uit het kampioensteam van vorig seizoen willen vaandeldragers worden, terwijl de nieuwelingen direct hun stempel willen drukken’, schrijft het lokale medium.

Praat Mee!