Doelman verzoekt blowende supporters de wedstrijd te verlaten

Tijdens een oefenduel tussen Hertha Berlijn en Rayo Vallecano rook Hertha-doelman Thomas Kraft wel een opmerkelijke geur rond zijn doel. Wat blijkt, een paar jonge fans vonden het wel leuk om een jointje te roken tijdens de sportwedstrijd. De keeper van de Duitse ploeg vroeg de jongeren vriendelijk om het stadion te verlaten. 

‘Opeen trokken er rookwolken door mijn strafschopgebied heen, die een zoete geur verspreidden’, zegt Kraft na afloop van de wedstrijd. ‘Ik voelde mij echt misselijk worden, had ik daar nog een kwartier gestaan dan hadden ze een ziekenwagen voor mij laten komen. Zulke dingen kunnen toch niet, helemaal niet met kinderen in het stadion. Laat ze het lekker thuis doen, maar niet bij een sportwedstrijd’, reageert de doelman boos.

Niet alleen de doelman was geïrriteerd over het voorval, ook de coach van de Berlijners, Pal Dardai, kon het niet geloven. ‘Thomas is zo verstandig geweest om ons tijdig te informeren. Het gaat om een product dat op de dopinglijst staat. Gelukkig hebben we de wedstrijd kunnen stillegen.’

Praat Mee!