Courtois: ‘Moeten met beide benen op de grond blijven staan’

Thibaut Courtois kent een topseizoen. De keeper van Atletico Madrid staat met zijn ploeg bovenaan in de Primera en heeft de halve finale van de Champions League bereikt. Als toetje wacht in de zomer ook nog eens het WK.

En op dat WK wordt veel verwacht van de Rode Duivels. ‘Mensen in België spreken over het winnen van het toernooi of het evenaren van onze beste prestatie’, vertelt de pas 21-jarige (!) Courtois op de website van de FIFA. ‘Maar wij moeten realistisch zijn en onze voeten op de grond houden.’

‘We kunnen onze groep winnen, maar daarna treffen we wellicht Duitsland of Portugal’, kijkt Courtois vooruit. ‘Zelfs als we van hun winnen zouden we daarna Argentinië kunnen treffen. En dan zijn er ook nog Brazilië en Spanje. Er zijn zoveel goede teams met veel meer ervaring dan wij. Wij hebben een team met spelers die bij grote clubs spelen, maar het WK is iets heel anders. Je moet het WK nederig benaderen’, klinkt Courtouis. ‘We gaan naar het WK voor een geweldige ervaring en gaan proberen zo ver mogelijk te komen.’ (Foto: Carlos Delgado)

Praat Mee!