Voormalig toptalent op de radar van Eredivisieclubs

Quincy Owusu-Abeyie staat bij verschillende eredivisieclubs op het lijstje om de selectie te komen versterken. De voormalig baltovenaar van Jong-Oranje is sinds deze zomer transfervrij en aast ook op een terugkeer naar de Nederlandse velden. 

De nu 29-jarige Owusu-Abeyie zou graag terugkeren naar de Eredivisie verteld hij tegen Voetbal International. ‘Ik heb gehoord dat verschillende clubs uit Nederland zoeken naar een nieuwe vleugelspeler. En een terugkeer naar Nederland zou fantastisch zijn. Ik heb er altijd van gedroomd om in de Eredivisie te spelen omdat ik in Nederland ben opgegroeid.’ Naar verluidt zouden FC Groningen, FC Utrecht en Willem II uit zijn op de handtekening van de Ghanees.

De balgoochelaar vertegenwoordigde Jong-Oranje in 2005 op het WK dat in Nederland werd gehouden. Hierbij viel hij op door zijn dribbels, rushes en acties en er werd hem een grote toekomst voorspeld, maar kon deze belofte nooit inlossen. Uiteindelijk besloot de geboren Ghanees in 2007 uit te willen komen voor zijn vaderland en vertegenwoordigde Ghana op de Africa Cup in 2008 en op het WK 2010 in Zuid Afrika.

Zie hieronder een van zijn beste wedstrijden voor Jong-Oranje op het WK 2005 tegen Japan.

Praat Mee!