RVP: ‘Ik heb geen eerlijke kans meer gekregen’

Robin van Persie verliet vorige week de Engelse voetbalvelden voor een meerjarig avontuur in Turkije. In een interview met The Times blikt de topscorer aller tijden van Oranje terug op zijn laatste periode bij Manchester United. ‘De sfeer tussen Louis en mij veranderde.’ 

‘Mensen bij de club zagen dat de relatie tussen mij en Louis van Gaal veranderde. Ik ben professioneel gebleven en dacht nog niet na over een vertrek. Mijn vrouw was gelukkig, mijn kinderen waren gelukkig. Ik was op mijn plek in Manchester’, onthuld de nieuwe spits van Fenerbahce.

Zijn laatste seizoen bij The Red Devils was geen succes. De spits kwam weliswaar tot 10 doelpunten in 27 wedstrijden, maar dit waren voornamelijk invalbeurten waar Van Persie het mee moest doen. ‘Het was geen eerlijk gevecht meer. Ik heb geen eerlijke kans gekregen om me terug te knokken in de basiself. De coach stuurde me naar een bijveld. Ik ben een volwassen speler. Ik ben niet boos of emotioneel geworden, want dit hoort er nu eenmaal bij. Je moet het beste er van maken en dat heb ik gedaan door voor een vertrek te kiezen’, sluit de Oranje-spits af.

foto: twitter

Praat Mee!