Nederlander betrokken bij grootschalig FIFA schandaal

Bij een groot onderzoek naar de corruptie binnen de wereldvoetbalbond FIFA is een Nederlandse link ontdekt, zo meldt het Algemeen Dagblad in hun ochtendkrant. Twee sportmarketingbedrijven zouden samen komen in een Nederlandse ‘brievenbusfirma’ genaamd: Torneos & Traffic Sports Marketing BV, waarvan de eigenaar een amateur cabaretier uit Geldrop is.

Deze brievenbusfirma zou gekoppeld zijn aan twee sportmarketingbureaus uit Zuid-Amerika, die volgens de FBI officials van de FIFA smeergeld zouden hebben betaald in ruil voor tv-rechten van grote toernooien zoals de Copa America en de Zuid-Amerikaanse Champions League.
Torneos & Traffic Sports Marketing BV is eigendom van een holding in Cyprus, maar staat ingeschreven bij de KVK in Den Haag. Opmerkelijk is dat er geen een werknemer op de loonlijst staat, alleen de zelfbenoemde bestuurder genaamd Van Genuchten. Het AD zocht uit of de Van Genuchten alleen een stroman is voor de Zuid-Amerikaanse bedrijven, maar deze wil niet reageren op de geruchten.

Foto: Twitter

Praat Mee!