Clasie bewust van kritiek: ‘Maar ik zal niet groter worden’

Jordy Clasie maakte vorige week zijn gewenste transfer naar Engeland. Ronald Koeman haalde de middenvelder naar Southampton en weet wat hij kan verwachten van zijn voormalig pupil bij Feyenoord. Alhoewel het voor The Saints de gewenste versterking is, zijn er nog veel kenners die niet in het succes van Clasie geloven. 

Nu de Oranje-international de grote aankoop is voor komend seizoen staan alle schijnwerpers op hem gericht. De kleine middenvelder is zich hiervan bewust, maar ook van de kritiek die op hem af komt. Volgens voetbalkenners zou de technicus de fysieke kracht missen om in de Premier League te slagen. ‘Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat ik aan mijn fysiek zal moeten werken. Maar ik zal niet groter worden, in het krachthonk valt wel winst te boeken’, reageert Clasie op de berichtgevingen. ‘Niets voor niets is fysieke training in Engeland verder ontwikkeld dan bij ons in Nederland.’

Of de Engelse kenners Clasie ook in de Eredivisie hebben bekeken is maar de vraag. De 24-jarige Haarlemmer zette volgens Squawka vorig seizoen 74% van zijn tackles om in balbezit en deinsde niet terug voor zijn ‘grotere’ tegenstanders.

foto: Instagram

Praat Mee!