Van Persie haalt weer uit naar Louis van Gaal

Vlak voor het WK 2014 in Brazilië zaten Robin van Persie en toenmalig bondscoach Louis van Gaal nog gezellig op de tribune. Maar van die goede relatie is nu niets meer over. Na de transfer van Van Persie naar Fenerbahce kan hij geen goed woord meer spreken over de coach van Manchester United. En in maandagochtend editie van De Telegraaf haalt hij weer indirect uit.

In de krant spreekt hij goede woorden over zijn coaches Arsène Wenger, Sir Alex Ferguson en diens opvolger David Moyes, maar zijn laatste trainer komt niet aan bod. Eerder vertelde de Oranje-international al dat hij geen vertrouwen voelde van Van Gaal en daar heeft hij nog steeds moeite mee. ‘Vertrouwen en respect komt altijd van twee kanten. Arsène Wenger weet het te geven, Sir Alex Ferguson ook. Alle grote voetbaltrainers geven het vertrouwen’, zo zegt de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal.

‘Sir Alex wist precies hoe hij met Rio Ferdinand, Ryan Giggs of Paul Scholes moest omgaan. Daardoor konden die jongens zo lang doorgaan in hun carriére. Dat is de bekwaamheid van een trainer. En niet iedere coach heeft die bekwaamheid’, hint Van Persie naar zijn oude coach.

Foto: Twitter

Praat Mee!