Spanje kroont zich voor zevende maal als Europees Kampioen

De Spaanse ploeg heeft op het EK onder 19 jaar de titel gewonnen door met 2-0 te winnen van Rusland. Beide ploegen waren ook ingedeeld in de groepsfase bij het Nederlands elftal, maar deze kwamen een doelpunt te kort om door te gaan naar de halve finale. Het is voor de zevende keer dat Spanje de Europese titel wint onder 19 jaar. 

De Spanjaarden waren in de finale heer en meester en lieten de Russen achter de bal aanlopen, maar scoren werd er heel lang niet gedaan. De Russiche doelman Mitrjoeskin hield knap zijn doel schoon tot vlak voor rust. Mayoral schoot de 1-0 binnen uit een rebound. De tweede helft was identiek aan de eerste helft en ook dit keer werd er pas in de laatste minuten gescoord. Nahuel schoot namens de Spanjaarden in de slotfase het tweede doelpunt binnen en mochten even later de felbegeerde beker in ontvangst nemen.

De Nederlandse ploeg onder 19 jaar kwam met hoge verwachtingen naar het toernooi. De talentvolle ploeg lukte het echter niet om zich te kwalificeren voor de halve finale omdat het een doelpunt te kort kwam. Opvallend is wel dat Nederland niet van beide finalisten heeft verloren. Tegen Spanje werd het 1-1 en van Rusland werd met 1-0 gewonnen.

Foto: Instagram

Praat Mee!