Jack van Gelder: ‘Geen tranen. No way!’

Jack van Gelder vertrekt eind augustus bij de NOS. De 64-jarige presentator gaat vanaf half september aan de slag bij Sport1 waar hij de presentatie van de Champions League en de EK-kwalificatiewedstrijden op zijn conto gaat nemen. In het weekend presenteert hij Sport 1 studio.

Van Gelder geeft in De Telegraaf uitleg over zijn opmerkelijke overgang. ‘Begin dit jaar meldde Sport1 zich, eerder toonde ook SBS6 interesse. Ik ben daar direct transparant over geweest bij de NOS en heb een aanbod lang afgehouden. Totdat mijn nieuwe manager namens mij verder ging praten met Sport1; ik kreeg mogelijkheden die ik niet voor mogelijk had gehouden. Qua uitdaging, maar ook financieel, daar ben ik heel eerlijk in.’

De NOS is de Champions League kwijtgeraakt en de Olympische spelen, maar als dit aanbod van Sport1 niet was gekomen, dan was Van Gelder ‘met plezier’ gebleven. Of hij, a la Toine van Peperstraten, bij de laatste uitzending van Studio Voetbal op 31 augustus een traantje weg gaat pinken? ‘No way. Ik heb er geen oordeel over dat het anderen is overkomen. Laat ik het zo zeggen: ik kan het me van mezelf niet voorstellen’, aldus de presentator.

 

Praat Mee!