‘Cillessen akkoord met United over 5 jarig contract’

Jasper Cillessen is de voornaamste kandidaat om David de Gea op te volgen bij Manchester United. Volgens meerdere Engelse media zou de doelman van Ajax en het Nederlands elftal al akkoord zijn over een vijfjarig contract bij de ploeg van Louis van Gaal. De transfer gaat alleen door als De Gea nog deze zomer verkocht wordt aan Real Madrid.

De kans is aanwezig dat de 26-jarige goalie pas volgend seizoen vertrekt naar The Red Devils. Manchester United wil eerst De Gea verkopen aan Real Madrid, maar omdat de clubs er niet uitkomen over een transfersom, lijkt het er niet meer op dat De Gea nog vertrekt uit Manchester. Voor Ajax betekent dit goed nieuws, want de Amsterdammers hebben geen geschikte opvolger in huis en coach Frank de Boer zei al eerder dat hij een mogelijke transfer van de international zou blokkeren.

Als Cillessen deze zomer nog de overstap maakt dan zou Ajax een flinke zak met geld krijgen. Zowel Engelse als Nederlandse media vermeldde dat United 35 miljoen euro zou over hebben voor de doelman uit Groesbeek. Daarbij zou Cillessen de duurste Nederlandse doelman ooit worden en ook de duurste uitgaande transfer van Ajax. Vooralsnog blijft de goalie in Amsterdam en kan hij zich richten op de voorrondes van de Champions League over 3 weken.

Foto: Instagram

Praat Mee!