Chery gepresenteerd bij QPR: ‘Dit is een droom’

Tjaronn Chery heeft FC Groningen verruild voor de Championship club Queens Park Rangers. De twee volksclubs maakte via de officiële kanalen bekend dat de aanvaller een contract voor drie seizoenen heeft getekend. Hoewel de clubs geen transfersom noemen zou het naar verluidt gaan om drie miljoen euro. 

‘Ik ben blij om hier te zijn en kijk ernaar uit om voor QPR te spelen. Het is een droom van mij geweest om in Engeland te spelen. Met Leroy Fer heb ik goede gesprekken gehad en hij zei dat ik goed bij deze club zou passen. Ik weet dat de supporters in Engeland altijd erg gepassioneerd zijn en hoe zij voetbal het liefst gespeeld zien worden en ik kan niet wachten om mij te laten zien,’ zegt Chery vol trots op de clubsite.

Ook de manager, Chris Ramsey, is blij met zijn nieuwe aankoop en is blij dat hij de technicus al vroeg in het seizoen binnen heeft gehaald. ‘Hij kan op meerdere posities uit de voeten en voegt snelheid toe aan ons elftal,’ verteld Ramsey. ‘We hebben hem een tijdje bekeken en zijn blij dat we hem nu, een paar weken voor de seizoensstart, binnen hebben.’

De neo-international maakte er geen geheim van dat hij graag zou vertrekken bij de bekerwinnaar van vorig jaar en had meerdere aanbiedingen op zak uit onder meer uit de Bundesliga en het verre oosten. Bij QPR wordt Chery ploeggenoot van Leroy Fer die vorig jaar degradeerde uit de Barclays Premier League.

Praat Mee!