Voormalig international Dick Nanninga overleden

Voormalig international Dick Nanninga is op 66-jarige leeftijd overleden. De speler van onder meer Roda JC en MVV Maastricht verkeerde al langere tijd in slechte gezondheid en heeft dinsdagochtend zijn strijd verloren. 

De voormalig spits raakte in 2012 in coma nadat zijn linkerbeen geamputeerd moest worden als gevolg van suikerziekte. Tijdens deze operatie traden er meerdere complicaties op waardoor de cultheld van Roda voor vijf maanden in coma raakte. In 2014 sloeg het noodlot weer toe en moest ook zijn andere been geamputeerd worden.

De 15-voudig international speelde mee in de beruchte WK finale van 1978 waar hij vlak voor tijd de 1-1 binnenkopte. Hiermee is Nanniga samen met Johan Neeskens de enige Nederlander die ooit in een WK finale heeft gescoord. Het einde van deze wedstrijd is bekend, want Oranje verloor de finale in de verlening met 3-1 van Argentinië.

De oersterke spits begon zijn carriére bij BV Veendam in het seizoen 193/74, in 31 wedstrijden scoorde hij 15 doelpunten en verdiende zo een transfer naar Roda JC dat uitkwam in de Eredivisie. In 225 wedstrijden scoorde Nanninga 107 keer voor de Limburgers. Na een mislukt avontuur bij Seiko Hong Kong keerde de spits terug in Limburg, dit maal bij MVV en beëindigde zijncarriére in het seizoen van 1985/86 op 37-jarige leeftijd.

foto: Door Peters, Hand / Anefo, via Wikimedia Commons

Praat Mee!