Stekelenburg bereidt zich in Nederland voor op lang seizoen met Southampton

Maarten Stekelenburg hoopt dit seizoen weer van zich te laten spreken onder de lat. De voormalige international van het Nederlands elftal krijgt bij Southampton de kans om veel speelminuten te maken, omdat de eerste doelman Fraser Forster dit jaar niet meer in actie kan komen wegens een zware blessure. Stekelenburg is blij dat hij al vroeg in de voorbereiding kon aanhaken bij de selectie van zijn tijdelijke werkgever.

Vorig seizoen kwam de oud-Ajacied nog op huurbasis uit voor AS Monaco, maar moest hij de gehele voorbereiding bij de Monegasken aan zich voorbij laten gaan. Daardoor was Stekelenburg niet in de gelegenheid om de concurrentiestrijd vanaf het begin aan te gaan met Danijel Subasic. Bij Southampton is de situatie van de 54-voudige international veel rooskleuriger. Hij is in principe gehaald als eerste doelman, zo lang Forster in de lappenmand zit.

‘Het is belangrijk om vroeg binnen te zijn, nu kan ik kennismaken met mijn teamgenoten en de speelwijze voor de eerste officiële wedstrijden’, vertelt Stekelenburg op het videokanaal van Southampton, dat zich momenteel op Nederlandse bodem voorbereidt op het nieuwe seizoen. Zaterdag won de club van trainer Ronald Koeman een vriendschappelijk duel van FC Groningen met 3-0. Dinsdag en donderdag volgen nog twee oefenwedstrijden tegen respectievelijk KVV Quick ’20 en Feyenoord.

‘Het is goed dat we nu al oefenen tegen Nederlandse clubs, die willen namelijk altijd voetballen’, zegt Stekelenburg, die tijdens de WK-finale van 2010 onder de lat stond bij Oranje. De ervaren doelman kijkt vooral uit naar de krachtmeting met Feyenoord. ‘In mijn tijd bij Ajax heb ik grote wedstrijden tegen Feyenoord gespeeld, het was altijd leuk om daar in actie te komen.’

Vitesse

Het oefenduel met de Rotterdammers is de laatste beproeving voor Southampton voordat het Europese avontuur van start gaat. The Saints werden vorige week vrijdag in de voorrondes van de Europa League gekoppeld aan Vitesse, dat via de play-offs een Europees ticket bemachtigde. Op donderdag 30 juli staat de heenwedstrijd in Engeland op het programma, waarna Southampton een week later afreist naar de Gelredome voor de return.

Praat Mee!