Blind: ‘Bijzonder trots dat ik nu bij United speel’

De carrière van Daley Blind heeft in de afgelopen jaren een flinke toevlucht genomen. Bij Ajax leek de zoon van bondscoach Danny Blind ten onder te gaan aan de druk, maar na een uitleenperiode aan FC Groningen slaagde de 29-voudige international er alsnog in zich onsterfelijk te maken bij de recordkampioen van Nederland. Dat hij inmiddels alweer een jaar lang onder contract staat bij Manchester United, maakt Blind een blij man. 

Met de kennis van nu zou de 25-jarige middenvelder annex verdediger anders zijn omgesprongen met de moeizame start van zijn loopbaan. ‘Ik zou de Daley van toen adviseren om meer vertrouwen in zichzelf te hebben’, zegt Blind op de website van zijn werkgever. ‘In die tijd speelde ik niet de beste duels uit mijn carrière.’

Ajax

In december 2010 kreeg Blind geleidelijk aan meer speelminuten bij Ajax. Dat had de Oranje-international onder anderen te danken aan Frank de Boer, die in tegenstelling tot zijn voorganger Martin Jol jeugdspelers de kans gaf in het eerste elftal. Blind betaalde dat vertrouwen dubbel en dwars uit aan de voormalige assistent-trainer van het Nederlands elftal door een belangrijke rol op zich te nemen in de vier kampioenselftallen van De Boer.

‘Vlak nadat ik mijn debuut maakte, viel mijn vorm terug. Naderhand pakte ik het op en ging het alleen maar beter’, blikt Blind terug op zijn beginperiode bij Ajax. ‘Nu speel ik bij Manchester United. Daar ben ik bijzonder trots op.'(Foto: Instagram)

Praat Mee!