Supporters PSV en Groningen lopen niet warm voor Johan Cruijff Schaal

Het Eredivisieseizoen start traditiegetrouw met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Een treffen tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van het vorige seizoen. Dat aan het winnen van de Johan Cruijff Schaal over het algemeen weinig waarde wordt gehecht, blijkt dit jaar maar weer. De kaartverkoop voor het duel tussen PSV en FC Groningen loopt vooralsnog geen storm.

Er zijn tot nu toe slechts 1.100 kaarten afgenomen door PSV-fans, terwijl Groningen vooralsnog mag rekenen op de steun van 3.400 supporters. Dat weet het Dagblad van het Noorden. De geringe belangstelling voor het duel in de Amsterdam Arena verbaast Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging van PSV, allerminst. ‘De Johan Cruijff Schaal is een gemaakte prijs en leeft totaal niet bij de achterban’, laat Timmermans weten.

‘We hebben 2900 plaatsen voor het PSV-vak geclaimd. Ik denk wel dat die uiteindelijk vol zal komen. Kaarten worden door de KNVB voor een appel en een ei uitgereikt. Het steekt supporters dat zij wél het volle pond voor zo’n kaartje moeten betalen’, legt Timmermans uit. De wedstrijd tussen PSV en FC Groningen staat op zondag 2 augustus op het programma. Een week later start de eerste speelronde van de Eredivisie. (Foto: Steef Bouwman)

Praat Mee!