Berghuis krijgt advies van zijn vader: ‘Bij Watford denk je niet meteen: wauw’

Het Engelse Watford meldde zich vorige week in Alkmaar voor Steven Berghuis. De 23-jarige vleugelspits staat deze zomer open voor een transfer, maar heeft vooralsnog niet toegehapt op het aanbod van de promovendus in de Premier League. De vader van Berghuis, eenmalig international Frank Berghuis, denkt dat zijn zoon er goed aan zou doen om een contract te tekenen in Watford.

Ondanks dat Berghuis een goed seizoen draaide bij AZ, bleef interesse uit de Nederlandse top uit voor de 23-jarige aanvaller. PSV leek lange tijd in de markt voor Berghuis, maar de Eindhovenaren gaven uiteindelijk de voorkeur aan Maxime Lestienne en Gastón Pereiro. Daardoor is al vroeg duidelijk geworden dat de linksbenige aanvaller zijn pijlen moet richten op het buitenland.

Moeilijke keuze

Frank Berghuis kent zijn zoon als geen ander en weet dat hij veel waarde hecht aan de mening van mensen uit zijn directe omgeving. ‘Soms moet je Steven even een duwtje geven’, zegt Berghuis senior in gesprek met RTV Noord-Holland. ‘Voor Steven is de keuze moeilijk. Bij Watford denk je niet meteen eerst wauw, al is het geld wel wauw natuurlijk.’

Maar Watford heeft genoeg te bieden, weet de vader van Berghuis inmiddels. Hij struinde samen met zijn jongste zoon het internet af om meer te weten te komen over het nabij Londen gelegen stadje. ‘Je hebt zo’n hele mooie site en daar hebben we even avondje de tijd voor genomen. En we hebben gezien hoe goed die spelers wel niet zijn. Toen hebben we Steven gebeld en gezegd dat ie het serieus in overweging moet gaan nemen’, vertelt Frank Berghuis.

Twijfels over de kwaliteiten van zijn zoon heeft Frank Berghuis niet. ‘Je hoorde de spelers van Groningen al zeggen hoe lastig het was tegen Southampton. Steven kan het niveau technisch aan, maar moet natuurlijk uit de duels zien te blijven.’

Praat Mee!