‘Ik zou nooit een streep door Van Persie zetten’

Diverse clubs deden deze zomer een poging om Robin van Persie vast te leggen. De aanvaller van het Nederlands elftal koos uiteindelijk voor een driejarig contract bij Fenerbahçe. Ook Sevilla zou volgens verschillende Spaanse media overwogen hebben om Van Persie te contracteren. Monchi, de technisch directeur van de Andalusiërs, ontkent dat verhaal echter in alle toonaarden.

In de tijd dat Van Persie nog bij Feyenoord speelde, was Monchi al gecharmeerd van de Nederlandse spits en deed hij een poging om hem in te lijven. Destijds besloot Van Persie zijn loopbaan voort te zetten bij Arsenal. In tegenstelling tot de berichtgeving van diverse Spaanse media, dat Monchi zou hebben afgezien van zijn komst, heeft de technische man van Sevilla ditmaal niet geprobeerd om de 98-voudig international naar Zuid-Spanje te halen.

‘Nee’ zeggen tegen Van Persie is hetzelfde als ‘nee’ zeggen tegen Lionel Messi’, vertelt de Spaanse bestuurder. ‘Het is een topvoetballer, ik zou nooit een streep door zijn naam zetten. Ik zou hem persoonlijk ophalen, waar hij ook zou spelen. Ik heb niet afgezien van zijn komst. Als dergelijke spelers beschikbaar zouden zijn, zou daar ik altijd open voor staan. Ik ben niet iemand die daar te trots voor is, Sevilla is belangrijker dan mijn persoon’, aldus Monchi. (Foto: Instagram)

Praat Mee!