‘Juventus brengt bod uit op Sneijder’

In Italië zijn de geruchten over een mogelijke terugkeer van Wesley Sneijder op gang gekomen. Juventus zou volgens La Repubblica een bod van zes miljoen euro hebben uitgebracht op de voormalige speler van Internazionale.

Dat het bericht over een eventuele transfer naar de Champions League-finalist een week na de mislukte onderhandelingen tussen Sneijder en Galatasaray komt, kan erop duiden dat er een kern van waarheid in het verhaal zit. De middenvelder van het Nederlands elftal heeft nog een eenjarig contract in Turkije en staat open voor verlenging van zijn aflopende verbintenis. Galatasaray wil echter niet voldoen aan de wensen van Sneijder, die zich graag voor ten minste drie jaar wil verbinden aan de club uit Istanboel.

Juventus toonde tijdens de winterstop ook al interesse in de 115-voudig international. De Oude Dame zag deze zomer Andrea Pirlo vertrekken naar Amerika en zoekt een geschikte opvolger voor de Italiaanse vedette. Julian Draxler is de eerste keuze van de Turijnse clubleiding, maar de vraagprijs van Schalke 04 is Juventus iets te gortig. De Duitsers zouden dertig miljoen willen vangen voor de talentvolle middenvelder.

Praat Mee!