Nederlandse voetbalrobots verliezen WK finale

De Nederlandse voetbalrobots hebben alweer laten zien dat zij bij de wereldtop behoren. Op het WK voetbal voor robots bereikte de ploeg, voor de derde keer op rij, de finale tegen het Chinese Water, maar helaas verloor de ploeg van de TU Eindhoven met 4-1.

Met robotspelers als Robin van Perslucht, Gregory van der Tandwiel en Robodinho bereikte de ploeg uit Eindhoven de finale van het beroemde RoboCup toernooi in China. En het is voor de derde keer op rij dat deze geautomatiseerde ploeg in de finale staat. In 2013 en 2014 stond de ploeg onder leiding van Tech United ook al in de finale tegen het Chinese Water, alleen in 2014 werd de felbegeerde beker gewonnen door de robots.

Op Twitter reageren de Nederlanders teleurgesteld, maar ze weten wel waar het aan schort. ‘De verdediging van het Chinese Water was te sterk,’ laat Tech United weten.  Zie hieronder een video van de ploeg uit Eindhoven waarin zij verschillende acties demonstreren en doelpunten scoren alsof het niets is (ze spelen in het zwart).

 

Praat Mee!