Engelse pers lyrisch over trefzekere Depay: ‘Hij toonde spitseninstinct’

Memphis Depay maakt vooralsnog alle verwachtingen waar bij Manchester United. In de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) maakte de van PSV overgekomen aanvaller zijn eerste officieuze doelpunt in het rode tricot van de Engelse recordkampioen. Hoewel Depay alleen in de eerste helft binnen de lijnen kwam, raakte de Engelse pers na afloop van de oefenwedstrijd tegen San Jose Earthquakes (3-1 winst) maar niet uitgesproken over de 17-voudig international van het Nederlands elftal.

‘Memphis Depay droeg opnieuw het shirt met rugnummer 9 en nam de aanval van United bij de hand’, schrijft The Daily Mail over het optreden van de topscorer van het afgelopen Eredivisieseizoen. ‘Sommigen vinden dat de voormalig PSV’er beter is op de flanken, maar hij toonde spitseninstinct toen hij de voorsprong van United verdubbelde.’

‘Hij was uiterst cool en schoof de bal prima langs doelman David Bingham’, vervolgt de Engelse tabloid, die bijval kreeg van 101GreatGoals. ‘Depay was de beste man aan de zijde van United. Hoewel hij slechts 45 minuten in actie kwam, sleepte hij de man of the match-award in de wacht’, waren de lovende woorden van de voetbalwebsite.

Praat Mee!