De Boer laat licht schijnen op Oranje-kandidaten

Ajax coach Frank de Boer laat op de clubsite van de Amsterdammers zijn licht schijnen op vier potentiële Oranje-kandidaten die in zijn selectie rondlopen. De voormalig verdediger van het Nederlands elftal noemt Riechedly Bazoer en Jaïro Riedewald de grootste kanshebbers om als eerste een uitnodiging te ontvangen van bondscoach Danny Blind. 

‘Ik denk aan Riedewald, vooral als hij zich zo blijft ontwikkelen. Bazoer komt wellicht ook in aanmerking, maar hij ondervindt veel concurrentie op het middenveld’, zo zegt de Boer, die zelf 112 keer uit kwam voor Oranje. ‘Maar sluit Kenny Tete en Mitchell Dijks op termijn ook niet uit. Wat dat betreft hebben we genoeg ijzers in het vuur.’

In de selectie van de Amsterdammers lopen er meerdere internationals rond waarvan Jasper Cillessen en Joël Veltman vorig jaar mee mochten naar het WK in Brazilië. De nieuwe aankoop John Heitinga is de meest ervaren international met 87 caps, maar zijn laatste optreden dateert alweer van zes juni 2013 waar Nederland met 2-0 won van gastland China.

Praat Mee!