‘Depay moet bij United echt op nul beginnen’

Het begin van Memphis Depay bij Manchester United is veelbelovend. De rappe vleugelaanvaller maakte dinsdagavond (lokale tijd) zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe werkgever en mocht een vracht aan complimenten ontvangen van de Engelse pers. Voormalig Oranje-doelman Ronald Waterreus waakt voor al te groot enthousiasme rond Depay.

‘Spelers als Depay hebben ze bij United al honderd keer zien binnenkomen. Memphis zal er dus helemaal zelf voor moeten zorgen dat hij goed weet te integreren met zijn nieuwe ploeggenoten. De acceptatie voltrekt zich op het trainingsveld en daarom is een goede en lange voorbereiding zo belangrijk’, schrijft de Vaalsenaar in zijn column in Voetbal International.

‘Hij moet bij United echt op nul beginnen. Daar schrikken ze er niet van dat hij kampioen is geworden met PSV, 25 miljoen heeft gekost en zeventien interlands op zijn naam heeft staan’, aldus Waterreus, die wel een voordeel ziet voor Depay. ‘Gelukkig voor Memphis is zijn transfer al vroeg beklonken, waardoor hij vanaf het eerste begin onderdeel is van het team. Tegenwoordig zie je maar al te vaak dat spelers eind augustus nog binnenkomen en dan heeft een ploeg zich toch al redelijk gevormd.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!