‘United mondeling akkoord met nieuwe doelman’

Sergio Romero is op weg naar Manchester United. De Argentijnse doelman zou inmiddels al akkoord zijn met de club van Louis van Gaal. Volgens La Gazetta dello Sport zijn de partijen het eens over een driejarig contract en een jaarsalaris van 1,8 miljoen euro.

United is al langer op zoek naar een tweede doelman achter David de Gea, die in de belangstelling van Real Madrid staat. De huidige tweede doelman, Victor Valdés, hoeft niet meer op speelminuten te rekenen na een recente aanvaring met zijn trainer. Overigens is Romero een oude bekende van Van Gaal. Met de Argentijn onder de lat won AZ in 2009 het tweede landskampioenschap in de clubhistorie.

Achter de schermen is Valdés al druk bezig met een vertrek uit Engeland. Een overgang naar Valencia ketste af wegens te hoge salariseisen van de 33-jarige doelman, maar inmiddels heeft hij een tweede aanbieding op zak. Het Amerikaanse Seattle Sounders is zeer geïnteresseerd in zijn diensten. Tijdens de tour van United door Amerika zou er dan ook gesproken zijn over een transfer.

Praat Mee!